הלכתם ללמוד, השקעתם שנים רבות ברכישת מיומנות והתמקצעות מקצועית ובשעה טובה השתלבתם בשוק העבודה במשרת חלומותיכם. עם זאת לעיתים קרובות עובדים רבים, ותיקים או חדשים, מתקשים למצוא את עצמם בעולם התעסוקה. הקושי הזה לרוב לא יתקבל בעין יפה בעולם תחרותי כשלנו, בו הלחץ להצליח בעבודה גדול מתמיד ורשתות הביטחון הסוציאליות מטעם המדינה הולכות ומצטמצמות כל העת. הכתבה הבאה תסקור את הקשר בין דיכאון לעבודה ותסביר את הממצאים המדאיגים בנושא.
הגורמים לדיכאון וכיצד הם קשורים להשפעה ההרסנית של שעות עבודה ארוכות
בתרבות העבודה של ימינו עובד שמקדיש שעות ארוכות לעבודה נתפס כעובד אידיאלי ולעיתים מעסיקים רבים מצפים כי כלל העובדים שלהם יפגינו את אותה רמת מסירות. עובדים רבים בעבודות שכאלו עשויים לשלם על כך מחיר כבד, שעות עבודה ארוכות עלולות להשפיע לרעה על היכולת של העובדים לבנות ולתחזק קשרי משפחה, קשרים רומנטיים וקשרים חברתיים ולפגוע בשעות הפנאי ושעות המנוחה של העובד, כל אלו הם גורמים קריטיים אשר הכרחיים לשמירה על חוסנו הנפשי של כל אדם. מחקרים רבים הוכיחו כי עבור עובדים שעבדו ימי עבודה ארוכים הסיכוי ללקות בדיכאון גבוה פי 2.
המשמעות של עבודה עם דיכאון
מעסיקים רבים לא עוסקים כלל בסוגיה של עובדים הסובלים מדיכאון. עם זאת, גם אם העניין אינו מדיר שינה מעיניהם בהיבט המוסרי, ההשלכות הכלכליות של דיכאון בקרב העובדים שלהם עשויות להיות גדולות במיוחד. מבדיקה שערך ארגון הבריאות העולמי דיכאון צפוי להיות הגורם המרכזי שיפגע בפריון העבודה ברחבי העולם ועד שנת 2030 צפויה הכלכלה העולמית להפסיד קרוב ל- 930 מיליארד דולר בשנה בשל אובדן ימי עבודה עקב דיכאון.
אך אובדן ימי עבודה בעקבות ימי מחלה שעובדים לקחו אינה הבעיה היחידה. גם כאשר עובדים מדוכאים מגיעים לעבודה, התפוקה שלהם נמוכה יותר שכן דיכאון בא לידי ביטוי באובדן אנרגיה ועניין ונטייה כלכלית לפאסיביות – מאפיינים שללא ספק אינם תורמים ליום עבודה פורה ופרודוקטיביים.
עובדים עם דיכאון – מה יש לעשות
לעיתים קרובות דיכאון מלווה בתחושות חזקות של חוסר תקווה, ייאוש והשקפת עולם פסימית. עם זאת, למרות כל התחושות הקשות הללו שדיכאון עשוי לעורר חשוב לדעת כי הטיפול בדיכאון הוא אפשרי.
היום קיימים בשוק סוגים רבים של תרופות נגד דיכאון העובדות על ייצוב רמות הסרוטונין במוח (תרופות מסוג SSRI כדוגמת ציפרלקס) או תרופות המייצבות את רמות הסרוטונין והנוראפנאפרון (תרופות מסוג SNRI כגון סימבלטה). פסיכיאטרים מוסמכים ידעו לאבחן אותכם ולהתאים לכם את הטיפול התרופתי ההולם.
כמו כן, מומלץ ביותר לשלב את הטיפול התרופתי עם טיפול רגשי כלשהו באמצעות פסיכותרפיסט, פסיכולוג קליני או כל מטפל מוסמך אחר.
בין אם הדיכאון שלכם פגע ביכולת העבודה שלכם ובין אם לא, מדובר בנושא חשוב ביותר שאין להזניחו ועל כן שקלו לפנות לקבל עזרה מקצועית. אם אתם עדיין מסויגים ולא ששים לקבל עזרה מקצועית לחצו לכל המידע הבריאותי על דיכאון על מנת שתוכלו להמשיך לקרוא על הנושא בטרם תקבלו החלטה.