4 דרכים לאיתור כספים אבודים

כמעט כל אזרח ישראלי מפריש כספים לגופים פיננסיים שונים לאורך החיים – חברות ביטוח, בנקים, בתי השקעות ועוד. פעמים רבות, מי שמפריש את הכספים האלה הוא המעסיק ואתם – במיוחד אם אתם רק בתחילת דרככם כמבוגרים אחראים, לא תמיד יודעים היכן נמצאים הכספים האלה ואפילו לא יודעים שהם בכלל קיימים. לשם כך נוצר הר הכסף.

פרויקט ייחודי של משרד האוצר המיועד לעזור לכם לאתר כספים אבודים.

אבל איך זה עובד?

 

לא כל כך פשוט

חשוב לציין כי בימינו, לאחר השקת הפרויקט "הר הכסף" איתור כספים אבודים הפך למשימה קלה הרבה יותר ממה שהיתה בעבר, אם כי גם בהר הכסף לא ניתן לאתר את כל הכספים האבודים שלכם ולכן כדאי להיעזר בחברה לאיתור כספים אבודים.

בכל מקרה, אלה הדרכים השונות לאיתור כספים אבודים – בעבר ובהווה.

 

  1. חיפוש בניירת שלכם

חברות הביטוח, הבנקים וגם בתי השקעות, מחויבים על פי חוק לשלוח לכם דיווחים באמצעות מכתבים עם עדכונים לגבי "מה הכסף שלכם עשה השנה" וכן הלאה.

אתם יכולים לחפש את כל המסמכים הללו, כל הניירת שנמצאת ברשותכם מכל הגופים הפיננסיים שהיה ויש לכם קשר איתם עד היום ולעשות שקלול של המידע.

 

  1. פנייה אישית למוסדות פיננסיים

הדרך המומלצת והאפקטיבית ביותר, אם יש לכם זמן לבצע אותה, היא על ידי פנייה ישירה לכל מוסד פיננסי בישראל. אתם יכולים לשלוח מייל, או להתקשר ולחפש מוסד אחר מוסד – חברות ביטוח, בתי השקעות ובנקים – האם יש לכם אצלם כספים שמורים, שאתם לא יודעים על קיומם. אמנם מדובר על הרבה זמן עבודה, אבל לבסוף תמצאו את המידע שאתם מחפשים – על בטוח.

 

  1. פניה אישית לקרובי משפחה קרובים ורחוקים

חלקים גדולים של הזיכרון יכולים להימחק מסיבות שונות, קרובי משפחה נפטרים ומשאירים לכם כסף שאתם לא יודעים על קיומו ועוד – כל אלה יכולות להיות סיבות מצויינות לפנות לכל קרובי המשפחה שלכם ולבדוק אם הם יודעים על קרן חיסכון שעשו לכם קרובי משפחה לפני פטירתם, על כסף שהורישו לכם, או על הפקדה שנעשתה עבורכם דרך מקום העבודה כשהייתם ממש צעירים ולא ידעתם שזה בכלל התרחש.

 

  1. חיפוש בהר הכסף

חיפוש באתר הייעודי שהוקם על ידי משרד האוצר מצריך מכם הזנה של מספר תעודת הזהות שלכם, לעיתים לצד פרטים מזהים נוספים. לאחר מכן תקבלו באופן כמעט מיידי את כל המידע הנמצא באתר (אשר כאמור אינו מידע מלא), שיתן לכם אינדיקציה טובה מאוד על הכספים שלכם השמורים על שמכם אצל ארגונים פיננסיים שונים בארץ.

 

לסיכום

הר הכסף הוא פרויקט של משרד האוצר, שמטרתו להקל על חיפוש אחר כספים אבודים, באמצעות ריכוז כל הנתונים הפיננסים שלכם במקום אחד.

רוצים ללמוד עוד? לחצו כאן ותוכלו למצוא מידע על הר הכסף באתר של פלס סוכנות לביטוח.

4 דרכים לאיתור כספים אבודים

תוכן עניינים

צור עמנו קשר עכשיו

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

כתבות נוספות שעלולות לעניין אותך
כאבי כף הרגל והקרסול
למי לפנות כאשר סובלים מכאבי כף רגל וקרסול?

אולי כבר נתקלת בסיטואציה שבה חשת כאב בכף הרגל או בקרסול. אולי לאחר קימה, אולי אחרי הליכה מאומצת או עמידה ממושכת. זה יכול להיות כאב שנע בין חלש ובקושי מורגש, דרך מציק, ועד כאב כה חזק שהוא מגביל תנועה. אז

ויאגרה טבעית – האם זה מסוכן?

ויאגרה, תרופה ידועה לבעיות זיקפה, חוללה מהפכה בטיפול במצב שכיח זה. עם זאת, אנשים מסוימים מחפשים חלופות טבעיות, שהם מאמינים כי הן בטוחות ונגישות יותר. במאמר זה נחקור את המושג ויאגרה טבעית, ונעריך את בטיחותה ויעילותה. על ידי הבנת הסיכונים

3 סיבות לקנות עוקבים ביוטיוב
3 סיבות לקנות עוקבים ביוטיוב

יוטיוב היא הפלטפורמה הרווחת ביותר להפצת סרטונים ברשת. ליוטיוב יש מספר רב של משתמשים ברחבי העולם, והיא יכולה להפוך לכלי פרסום רב עוצמה אם רק יודעים להשתמש בה בצורה נכונה. אחד הדברים הכי חשובים הוא לצבור מהר ככל הניתן מספר

מומחה לכירורגיה
ניווט בדרך למצוינות כירורגית: תכונות שצריך לחפש אצל מנתח כללי ולפרוסקופי

הרפואה המודרנית של ימינו, יחד עם הטכנולוגיה המתקדמת, מאפשרים לנו יחדיו ליהנות ממגוון פרוצדורות רפואיות חדשניות. הניתוחים השונים הם ללא ספק בין הפרוצדורות המורכבות ביותר. המורכבות והסיכונים הטמונים בניתוח כללי בכלל ובניתוח כירורגי בפרט, מחייבים אותנו לבחור במנתח המקצועי והמומלץ