מעמד הפיטורין הוא מעמד לא נעים ומלווה בתחושות אישיות קשות כגון – אנחנו לא מספיק טובים, אנחנו לא מספיק מוכשרים, אין לנו תקשורת בין אישית מספיק טובה, לא אוהבים אותנו ועוד. אנשים שפוטרו יהיו עסוקים בתחושות אלה ולאחר שיתעשתו, יעברו למקום הפרקטי של האירוע הזה ויחשבו כיצד הם מייצרים הכנסה מידית כתוצאה ממה שאירע להם. אחת הדרכים היא לבדוק האם מגיעים לכם החזרי מס בגין הפיטורין. מתי יגיע לכם החזר וכיצד ממשמים אותו במאמר הקצר הבא.
מתי מגיע החזר מס בגין פיטורין
- ההחזר השכיח ביותר נובע מהעובדה שמס הכנסה משולם על ידכם בכל חודש מהשכר החודשי ומס הכנסה מבצע חישוב מס פעם בשנה, בסוף השנה. במידה ופוטרתם לאחר 4 חודשי עבודה בלבד ושכרכם היה לדוגמה 8000 שקלים ברוטו לחודש, מהם קוזז לכם מס הכנסה בהתאם לגובה השכר ולאחר מכן במשך 8 חודשים לא עבדתם, זה אומר שהכנסתכם השנתית הייתה 32 אלף שקלים בלבד. סכום של 32 אלף שקלים הוא מתחת למדרגת המס הראשונה ולכן בשנה זו אינכם צריכים כלל לשלם למס הכנסה ומס הכנסה יחזיר לכם כסף מכיוון שגביית המס כבר נעשתה ממשכורתכם.
- סיבה נוספת שבגינה חלקכם תהיו זכאים להחזר מס היא גובה פיצויי הפיטורין שלכם. במידה וקיבלתם פיצויי פיטורין נמוכים מסכום של 34 אלף שקלים או בסכום שלא עולה על השכר החודשי שלכם, תהיו זכאים לפטור ממס על סכום הפיצויים שקיבלתם.
כיצד מממשים את הזכאות להחזר המס?
אנשים רבים מוותרים מראש על קבלת החזר מס בגין פיטורים המגיע להם מכיוון שאין להם את הכוח להתמודד עם הביורוקרטיה הישראלית. לאותם אנשים אני מבקש לומר שכיום קל יותר לממש את הזכאות להחזר המס. כל מה שעליכם לעשות הוא לגלוש לאתר מס ההכנסה, להוריד ממנו את הטפסים לצורך הגשת הבקשה, לצרף מסמכים בהתאם לנדרש ולגשת לנציגות מס הכנסה בעירכם על מנת להגיש את החומר.
אין כמו לערב איש מקצוע
כדי לבצע את כל תהליך הגשת הבקשה בצורה מהירה ומדויקת אני ממליץ לכם מאוד להיעזר ברואה חשבון. הוא ידע לטפל בבקשה בצורה יעילה ולדרוש בעבורכם את המקסימום שמגיע לכם. ישנם גם אתרי אינטרנט המציעים לכם סיוע מקצועי בהגשת הבקשה בתמורה לסכום מאוד צנוע ונמוך ממה שייגבה מכם רואה חשבון.
האם קיימת מגבלת זמן על מועד הגשת הבקשה להחזר?
חשוב שתדעו – במידה ומצאתם עבודה חדשה לאחר מספר חודשים אתם עדין יכולים לדרוש את החזרי המס בגין הפיטורין. הזמן בו ניתן להגיש בקשה להחזר מס בגין פיטורין הוא עד 6 שנים לאחר היום בו פוטרתם. לכן, אל תהססו, הכינו את עצמכם והגישו את הבקשה בעצמכם או בסיוע רואה חשבון או אנשי מקצוע אחרים. אין סיבה לוותר על מה שמגיע לכם.