פירוק שיתוף בין אחים: כשהנדל"ן חושף את הסדקים במשפחה

הרגע שבו ירושה הופכת למוקד מתיחות

הסיפור שלי מתחיל כמו רבים אחרים במדינת ישראל – בבית הורי. אחרי שנים של השקעה, עבודה קשה ותחזוק נכס משפחתי, הוריי הלכו לעולמם והותירו אחריהם דירת מגורים בת ארבעה חדרים בלב רמת גן. אני ואחותי, שני ילדים שגדלו באותו בית, מצאנו את עצמנו לפתע שותפים לנכס, ולא ידענו מה עומד לפנינו.

תחילה חשבנו שהכול יסתדר ברוח טובה. שנינו רצינו לשמר את הערכים שהורינו הנחילו לנו: כבוד הדדי, אחריות משפחתית, ושיתוף פעולה. אבל מהר מאוד הבדלי הגישות בינינו צפו מעל פני השטח. בעוד שאני ראיתי בנכס השקעה כלכלית עתידית והצעתי להשכיר אותו ולחלק את ההכנסות, אחותי התעקשה למכור מיד ולקבל את חלקה בכסף. כל ניסיון לגשר על הפערים רק יצר מתיחות נוספת, ולבסוף הבנו שאין מנוס – עלינו להיכנס לתהליך רשמי של פירוק שיתוף.

 

חיפוש אחר מישהו שניתן לסמוך עליו

בשלב הזה פנינו למספר עורכי דין, קיבלנו ייעוץ כזה או אחר, אבל לא הרגשנו ביטחון באף אחד מהם. עד שהגענו לעו"ד יוני לוי. כבר מהשיחה הראשונה איתו, הרגשנו שאנחנו בידיים טובות. לא רק בגלל השליטה המשפטית המרשימה שהפגין, אלא בעיקר בזכות הדרך בה דיבר אלינו – בגובה העיניים, בלי לזלזל במורכבות הרגשית של המצב, ועם נכונות אמיתית לעזור לנו לצאת מהפלונטר.

יוני שאל את השאלות הנכונות, לא מיהר לקפוץ למסקנות, ובעיקר נתן תחושת ביטחון. הוא לא ניסה "לסגור עסקה" אלא באמת להבין מה עומד מאחורי כל עמדה. הבנו שמה שאנחנו צריכים הוא לא רק עורך דין, אלא גם מישהו שיודע לגשר, להנחות, ולהוביל תהליך רגיש בלי להסלים את המצב.

 

הבנה עמוקה של הדינמיקה המשפחתית

מה שהדהים אותי במיוחד בעבודה עם עו"ד לוי, זו הרגישות לדקויות של הקשר המשפחתי. הוא לא ראה רק תיק, הוא ראה בני אדם. הוא עזר לי ולאחותי להבין את הזכויות שלנו, אבל גם להזכיר לנו שיש דרך בה ניתן לשמור על הקשר – גם כשחולקים נכס, וגם כשנאלצים להיפרד ממנו.

יוני הסביר לנו בפשטות ובבהירות מה אומר החוק לגבי שותפות במקרקעין, איך ניתן לפרק אותה, מהן האפשרויות העומדות בפנינו (מכירה לצד ג', קניית חלק של אחד האחים על ידי השני, או מכירה פומבית דרך בית משפט), והכי חשוב – מה יקרה אם לא נגיע להסכמה.

כשהוא הסביר על ההשלכות המשפטיות והכלכליות של כל מסלול, פתאום קיבלנו פרספקטיבה חדשה. הוא לא ניסה ללחוץ אותנו לכיוון מסוים, אלא רק להציג בפנינו את כל התמונה – יתרונות, חסרונות, ולתת לנו לבחור.

 

הדרך לפתרון מוסכם

בעזרת הליווי המקצועי והאנושי של יוני, הצלחנו להגיע להסכם. אחותי החליטה לרכוש את החלק שלי בדירה, בתמורה למחיר שווי שוק, תוך ביצוע תשלומים בפריסה שנוחה לה. תהליך זה דרש הערכת שמאי, הסכמות הדדיות, נוסח חוזה ברור, דיווח לרשויות המס, ורישום בטאבו – כל אלה טופלו במלואם ובדיוק מופתי על ידי משרדו של יוני.

במהלך הדרך לא היה שלב שבו הרגשנו לבד. כל מסמך הוסבר, כל החלטה קיבלה גיבוי משפטי, וכל התלבטות נענתה בסבלנות יוצאת דופן. יוני היה שם גם בפגישות זום, גם בטלפון, וגם כשפשוט היינו צריכים מישהו שירגיע.

 

ההתמודדות עם רגשות תוך כדי פרוצדורה משפטית

מה שלא פחות חשוב בעיניי, זה שיוני לא זלזל ברגשות שלנו. הוא הבין שכעסים שמבעבעים על פני השטח לא נובעים רק מהמחלוקת על הכסף. לפעמים אלו זיכרונות ילדות, תחושות קיפוח, או מתחים שהיו רדומים במשך שנים.

ההקשבה שלו, היכולת שלו להכיל גם את הפן הרגשי, ולא רק המשפטי – היו קריטיים. לא הרגשנו "עוד לקוח", אלא באמת שותפים לתהליך שבו הוא היה מדריך, יועץ ולעיתים גם מגשר.

 

כשהמסמך המשפטי חוסך עתיד של סכסוכים

למדתי על בשרי עד כמה הסכמים מדויקים, הגדרות משפטיות ברורות וייצוג נכון יכולים למנוע סכסוכים עתידיים. יוני לא הסתפק בהסכם בסיסי, אלא בנה עבורנו הסכם שמכסה כל תרחיש אפשרי: מה קורה אם התשלום לא יבוצע בזמן, איך מתנהלת העברת הבעלות, אילו מסים יש לשלם, איך מחלקים הוצאות שמאי ועו"ד, ועוד.

בשלב מסוים התעוררה מחלוקת נוספת – האם אחותי צריכה לשלם מס רכישה או לא. יוני, עם הידע הנרחב שלו בדיני מיסוי מקרקעין, טיפל בסוגיה הזו בצורה הכי מדויקת שיש. לא נדרשנו לשלם שקל מיותר, והכול דווח כחוק.

 

המונח המשפטי שליווה את הכול: פירוק שיתוף במקרקעין

עד לאותו רגע בחיי, לא הכרתי בכלל את המונח פירוק שיתוף במקרקעין, ולא ידעתי שהוא כל כך נפוץ. מתברר שהרבה מאוד משפחות בישראל מגיעות למצבים כאלה – אחים, בני זוג שהתגרשו, יורשים, שותפים עסקיים – שכולם מחזיקים יחד בנכס ורוצים להיפרד.

יוני הסביר לנו שזה לא מצב חריג, אבל כן כזה שדורש ניהול זהיר, שקול ובעיקר אנושי. ובדיוק שם מצאנו בו את התמיכה שהיינו צריכים. הוא ניווט אותנו בין רגשות לעובדות, בין אינטרסים מנוגדים להבנות הדדיות – והכול באחריות ובשקיפות מלאה.

 

שירות שהוא הרבה מעבר למה שציפיתי

מה שהפתיע אותי במיוחד היה השימוש של יוני בכלים טכנולוגיים כדי לפשט תהליכים מסורבלים. לא היינו צריכים להגיע פיזית לפגישות – השתמשנו בזום, מסמכים נחתמו דיגיטלית, והכול נעשה בצורה חוקית ומאובטחת. זה חסך לנו זמן, לחץ, ובעיקר איפשר לנהל את התהליך גם כשלא היינו זמינים במקביל.

קיבלנו עדכונים שוטפים, כל שאלה נענתה מהר, ויוני לא החסיר אף פרט. הרגשנו שיש מישהו שדואג לנו – משפטית, כלכלית ואנושית.

 

פרטי התקשרות חשובים

למי שנמצא היום בעין הסערה, במצב רגיש של שותפות לא מתפקדת בנכס – אני ממליץ בחום לפנות לעו"ד יוני לוי. לא רק בגלל המקצועיות, אלא בעיקר כי מדובר באדם שאפשר לסמוך עליו.

  • כתובת: רח' המנופים 2, הרצליה פיתוח, בניין A, קומה 4
  • טלפון: 077-804-1632
  • מייל: [email protected]
  • אתר: yonilevy.co.il

פירוק שיתוף בין אחים כשהנדלן חושף את הסדקים במשפחה

תוכן עניינים

צור עמנו קשר עכשיו

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

כתבות נוספות שעלולות לעניין אותך
התמודדות נכונה עם ירידה בתפקוד של הורה מבוגר

התמודדות נכונה עם ירידה בתפקוד של הורה מבוגר כאשר הורה מבוגר מתחיל להראות סימנים של ירידה בתפקוד, המצב יכול להיות מאתגר הן עבורו והן עבור קרוביו. לעיתים, משפחות מוצאות עצמן לא מוכנות להתמודד עם השינויים ומשמעותם לחיי היום-יום. בעזרת תכנון

כיצד להתמודד נכון עם הירידה בתפקוד של הורה מבוגר?

כיצד להתמודד נכון עם הירידה בתפקוד של הורה מבוגר? התמודדות עם הירידה בתפקוד של הורה מבוגר יכולה להיות מאתגרת מבחינה רגשית ולוגיסטית. מצב זה מאלץ את הילדים לקחת אחריות על תחומי חיים יומיומיים כמו בריאות, בטיחות ורווחת ההורה המתבגר. חשוב

לחצו כאן מעבר לחנות BBQ
כששירות ואיכות נפגשים: למה בחרתי ב-BBQ

בין אם אתם מתחילים את דרככם בעולם הצלייה או כבר חיים את זה ביום-יום, בחירת המקום הנכון לרכישת גריל היא החלטה חשובה. אני מזמין אתכם לקרוא על החוויה האישית שלי עם BBQ – רשת שהפתיעה אותי לא רק באיכות המוצרים

קרנות הכשרה לעובדים
קרנות השתלמות לשכירים: יתרונות וההמלצות למי ששוקל להשקיע

קרן השתלמות היא מכשיר חיסכון לטווח בינוני, שהחל את דרכו כפתרון לעובדים המעוניינים לממן קורסים ולימודים מקצועיים, אך עם השנים הפך לאחד מאפיקי ההשקעה הפיננסיים המבוקשים ביותר בקרב שכירים בישראל. למעשה, מדובר באפיק חסכון שניתן לפדותו לאחר שש שנים בלבד