רגע הלידה, אליו קדמו מספר חודשים של היערכות ובדיקות רפואיות שונות, הוא אחד הרגעים המרגשים ביותר בחיינו. מצד שני, זהו אחד הרגעים הקריטיים ביותר עבור היולדת והרך הנולד. לפיכך, עוד בטרם הלידה, ישנן פעולות שהצוות הרפואי צריך לבצע בכדי להבטיח תהליך לידה תקין ובטוח
מעקבים ובדיקות רפואיות טרום לידה
חודשי ההריון הממושכים, כוללים לא מעט מעקבים ובדיקות רפואיות, שמטרתן היא אחת – להבטיח תהליך לידה נוח ובטוח וכמובן, לידת תינוק בריא. תהליך ההריון הממושך אמור להסתיים ברגע המרגש של הלידה ולצד ההתרגשות הרבה, חשוב לדעת כי מדובר בפרוצדורה רפואית לא פשוטה, ובכדי למנוע סיבוכים מיותרים, על אנשי הצוות הרפואי המעורבים בתהליך להיות ערניים לכל התפתחות, להגיב במהירות ולפעול במקצועית.
מהי רשלנות רפואית טרום לידה?
כאמור, שלל הבדיקות הרפואיות במהלך חודשי ההריון נועדו להבטיח בסבירות גבוהה לידה נוחה וללא סיבוכים מיותרים, אך בלא מעט מקרים, תהליך הלידה עלול להסתיים בגרימת נזקים מהותיים לעובר ו/או היולדת, מקרים אשר בחלקם נגרמים כתוצאה מרשלנות רפואית.
רשלנות רפואית בהריון היא כל מקרה בו נגרם נזק לעובר ו/או ליולדת, כתוצאה מטיפול רשלני, החורג מנורמות הטיפול הסבירות והמקובלות באותו מקרה. רשלנות רפואית יכולה להיגרם על ידי כל אחד מאנשי הצוות הרפואי, החל מהאחות ועד הרופא המיילד וכן בשלבי האבחון ומתן המידע הרלוונטי.
רשלנות רפואית טרום לידה – המקרים השכיחים ביותר
הספרות הרפואית מגדירה למעלה מ – 350 מחלות או מצבים חריגים העלולים להופיע בזמן ההריון ולסכן את העובר והיולדת. חלק ניכר ממצבים אלו ניתן לגלות באמצעות בדיקות רפואיות מקדימות, כמו בדיקות גנטיות ובדיקות שקיפות עורפית לדוגמה, כאשר פיענוח לא נכון של תוצאות הבדיקה, הוא אחד ממקרי הרשלנות הרפואית טרום לידה השכיחים ביותר.
מקרים שכיחים נוספים של רשלנות רפואית טרום לידה הם:
- הסברים רפואיים לוקים בחסר
- קבלת החלטה מאוחרת על ניתוח קיסרי
- בחירה שגויה של פרוצדורת הלידה
- התנהלות לא תקינה בחיבור / בדיקת מוניטור
תביעת רשלנות רפואית טרום לידה
במידה ועולה החשד כי מדובר במקרה של רשלנות רפואית בהריון, הרי שניתן לפנות לשירותיו של עו"ד רשלנות רפואית מקצועי ומנוסה בתחום, אשר יבחן את פרטי המקרה לגופו והתיעודים הרפואיים הרלוונטיים ויקבע האם קיימת עילת תביעה מבוססת דיה לדרישת פיצויים, היכולים להגיע לסכומים של מאות אלפי שקלים ואף מעבר לכך.
לסיכום
תקופת ההריון כוללת בדיקות ומעקבים רפואיים, שנועדו להבטיח לידה בטוחה, הן עבור היולדת והן עבור העובר ובכדי למנוע סיכונים ובעיות מיותרות, על כלל אנשי הצוות הרפואי לפעול בדייקנות ובמקצועיות מרבית. מקרי רשלנות רפואית טרום לידה יכולים להתרחש במגוון פרוצדורות, החל משלבי המידע המקדים ופענוח תוצאות הבדיקה ועד בחירת אופני הלידה. בכל מקרה בו מתעורר חשד לרשלנות רפואית, מומלץ לפנות בהקדם לעו"ד מומחה.