פציעה של ילד בבית ספר היא תמיד אירוע מורכב, כאשר מעבר לצער והפגיעה הפיזית נוסף גם אתגר משפטי שאיתו אתם צפויים להתמודד. כאן נסביר לכם איך עושים זאת.
פציעה בבית הספר
תאונות תלמידים הוא תחום משפטי שבו אנחנו עוסקים בפגיעה של תלמידים בבית הספר או בעת פעילות חינוכית. משרד החינוך מבטח כל תלמיד בישראל בעת הפעילויות הללו, כך שיש מי שאמור לקחת אחריות על הפגיעה הזו. עם זאת, כמו בכל חברת ביטוח גם כאן אתם עלולים להיות קרבנות לניסיון של התחמקות מאחריות, ואנחנו כאן כדי לעזור לכם שזה לא יקרה.
גיבוש ראיות
השלב הראשון הוא גיבוש תשתית ראייתית לתביעה. עליכם להבין שגם אם הצדק אתכם והילד באמת נפגע במהלך שהותו בבית הספר, זה עדיין לא מבטיח שתקבלו את הפיצוי שמגיע לכם. כדי שזה יקרה בית המשפט צריך להשתכנע בצדקת הטענות שלכם מעל לכל ספק. לכן, עליכם לאסוף ראיות שכוללות את השטח שבו נעשתה בפגיעה, ואם אפשר גם את מידת האחריות של המוסד על המפגע שהוביל אליה.
הוכחת נזק
החלק השני הוא מורכב יותר, ובו עליכם להוכיח את הנזק שהילד חווה בעקבות הפגיעה. הטענה הקלאסית של חברות הביטוח היא שלא בהכרח מדובר על נזק שנגרם כתוצאה מהפגיעה ויכול להיות שהיו גורמים אחרים שהובילו אליו. כאן בדיוק נכנס הצורך שלכם להוכיח את הסיבות לנזק, דבר שייעשה בדרך כלל באמצעות חוות דעת רפואיות שיוכיחו שהסיבה היחידה לנזק היא הפגיעה בבית הספר.
ייעוץ מקצועי
הדבר האחרון שחשוב לנו לומר לכם או יותר נכון להמליץ לכם הוא לקבל ייעוץ משפטי. לאור העובדה שבקצה אתם הולכים לתבוע את בית הספר או את חברת הביטוח שלו, עליכם לקבל ייעוץ משפטי וליווי של עורך דין שייצג אתכם במהלך התביעה. ההמלצה שלנו היא כמה שיותר מוקדם לפנות לייעוץ משפטי, כיון שיש צעדים שחשוב לעשות אותם כבר בתחילת הדרך.
שימו לב שהתחום של תאונות תלמידים הוא תחום מורכב בעל ניואנסים משפטיים רבים, ולכן עליכם לבדוק היטב מי עורך הדין שאתם בוחרים לטובת הייצוג שלכם בתיק. המרחק בין פיצוי הולם לבין יציאה מבית המשפט בידיים ריקות הוא כחוט השערה, ולעורך הדין שלכם יש אחריות רבה עליו. בדקו היטב מה הניסיון שיש למי שהולך לייצג אתכם.
לסיכום
פגיעה של ילד בבית הספר היא אירוע קשה שפוגע לא רק בילד אלא גם בהורים שלו. בכל הנוגע לצד המשפטי של הפגיעה, דווקא העובדה שהיא התרחשה בבית ספר הופכת את הצד המשפטי לפשוט יותר. בכל בית ספר יש לתלמידים ביטוח, כך שאתם זכאים לקבל פיצוי בגין הפציעה של הילד. על מנת שתוכלו לממש את הזכות הזו, כדאי לגשת לתביעה בליווי של עורך דין מתחום תאונות תלמידים.